Tekstgrootte
Goed onderwijs leidt op tot zelfverzekerde volwassenen die voldoende bagage hebben om te kunnen functioneren in een samenleving die in rap tempo verandert. Volwassenen die geïnteresseerd zijn in de wereld, een kritische blik hebben, openstaan voor nieuwe ervaringen, respect hebben voor verschillen en gemotiveerd zijn zichzelf te ontwikkelen.
Om dit te bevorderen heeft De Punt een uitgebreid onderwijsaanbod. Naast de basisvaardigheden (lezen, taal en rekenen) brengen wij leerlingen veel algemene kennis bij, moedigen wij hun creativiteit aan, hebben wij oog voor hun sociaal-emotionele ontwikkeling en schenken wij volop aandacht aan sport, beweging en gezonde voeding.
Wij vinden het belangrijk dat kinderen graag naar school gaan, het prettig hebben met elkaar en zich veilig voelen. We geven ze de ruimte om te begrijpen wie ze zijn, te ontdekken wat ze willen en kunnen, en te ervaren hoe fijn het is om te leren. Rekening houdend met individuele verschillen stimuleren wij het plezier in leren door steeds oog te hebben voor wat didactisch en pedagogisch nodig is.
Wij zorgen ervoor dat voldaan wordt aan de basisbehoeften relatie, autonomie en competentie. Door bij kinderen het gevoel te versterken dat ze erbij horen, het geloof in de eigen capaciteiten te vergroten en de eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid aan te moedigen, voelen zij zich op hun gemak, zijn ze gemotiveerd en hebben ze zin om te leren.
In onze lessen maken wij gebruik van bewezen effectieve strategieën om ieder kind optimaal te laten leren. Zo geven wij taal- en rekenlessen volgens het directe instructie model. Strategieën die wij hierbij toepassen zijn voorkennis ophalen, hardop denken en voordoen, begeleid oefenen, controleren van begrip en feedback geven. Door onszelf professioneel te blijven ontwikkelen, samen te werken en samen te leren, evalueren en verbeteren wij ons onderwijs.
Op onze school wordt voor ieder kind een stevig fundament gelegd voor een succesvolle persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling. De rol van onze leerkrachten is hierin cruciaal, maar zij staan niet alleen. Goed onderwijs zien wij als een gezamenlijke inspanning waarvoor ouders, leraren, intern begeleiders, directie en andere betrokkenen in goed overleg samen verantwoordelijk zijn.